Kérdéseivel hívjon minket:
+36 (52) 454 928+36 (30) 633 2309

Könyvvizsgálat, adószakértés

A független könyvvizsgálat jelenti a legnagyobb bizonyosságot a gazdasági társaságok vagyoni helyzetéről a társaság tulajdonosai, az ügyvezetése és a piac többi szereplője részére, hiszen nem lehet egy cégvezető önmagában képes arra, hogy teljesen biztos lehessen, hogy a könyvelője által összeállított beszámolója a jelentős hibáktól mentes, hisz egy könyvelő se lehet független a saját tevékenységétől, nyilván a saját igazát védi, amit meg is tehet, hisz az őt megbízó cégvezető nem rendelkezik kellő szakmai ismeretekkel és elégséges ellenőrzési kapacitással egy vita eldöntéséhez, vagy egy a hiba feltárásához sem.
A könyvvizsgálat a mindenkori a számviteli törvényben meghatározottak szerinti értékhatárok alapján nem csak szükséges rosszként kötelező, hanem a befektetői, cégvezetői megbízható tisztánlátás miatt elengedhetetlen a mai változó jogi, adójogi környezetben, ahol minden később feltárt hibának jelentős, adójogi, vagy akár hitel, vagy pályázati forrásban mérhető hatása lehet.
 
Másrészt a folyamatos könyvvizsgálat azt is jelenti, hogy a könyvvizsgáló a kötelező és vállalt vezetői tájékoztatása során,  már év közben feltárhat olyan rendszer és adóhibákat, mellyel pénzügyi, illetve adóügyi kockázatokat tárhat a cégvezetők elé, melyeket még időben lehet korrigálni és megvédeni a tulajdonost akár a szándékos vagy gondatlan károkozás ellen.
 
 
Hisszük, hogy a könyvvizsgálat nem csak kötelező szolgáltatás, hiszen bizonyosságot, nyújthat, hogy a vállalkozás gazdálkodása, az arról készült beszámoló, illetve az üzleti tevékenység vizsgálata miatt, megfelel a jogszabályi előírásoknak és megfelelő képet mutat adataiban, lényeges kockázatok nincsenek benne. Könyvvizsgálati ügyfeleink között számos olyan partnerünk van, akiknek nem kötelező könyvvizsgálót megbíznia, mégis igénybe veszi szolgáltatásainkat.
 
Szintén kötelező a könyvvizsgáló megbízása:
-Értékhelyesbítés elszámolása esetén
-Gazdasági társaságok átalakulása esetén (társasági forma váltás, beolvadás, összeolvadás, kiválás, különválás esetén is).
-Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) hatálya alóli kikerülés, kilépés esetén
-Bizonyos esetekben Európai Uniós Operatív programok támogatása esetén, mind gazdasági társaságok, mind önkormányzati, vagy más költségvetési kedvezményezettek esetén
-Bizonyos esetekben Társasházi beszámolók elfogadása előtt
-Bizonyos esetekben a közlekedési hatósághoz benyújtásra kerülő árufuvarozási engedély kiadásának érdekében
-Illetve az egyéb jogszabályi előírások alapján.
 
 
Nem könyvvizsgálati standardek szerinti tevékenység, de fontossága hasonló egyes cégek gazdasági, pénzügyi-, jogi- átvilágítása, cégértékelése, gazdasági társaságok üzletrész adásvételében való szakértői közreműködés.
 
Könyvvizsgálói szakembereink között, igazságügyi szakértői jogosultsággal és kamarai tagsággal rendelkező szakember található, megfelelő bírósági gyakorlattal.
 

Erre a területre specializálódott munkatársaink:

Detrich Jánosné dr.

Detrich Jánosné dr. igazságügyi könyvszakértő, adószakértő
Szentpéteri Gyula

Szentpéteri Gyula közgazdász, kiemelt vállalati tanácsadó

További szolgáltatásaink:

Menedzsment tanácsadás, "VIP" tanácsadás
Könyvelés
Jogi tanácsadás
Pályázatírás, menedzsment, közbeszerzés
Családi vagyontervezés, befektetési tanácsadás

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként híreinkről, szakmai tanácsainkról!


Kapcsolat

Székhely:

1088 Budapest,
József körút 19 III/6

Iroda cím:

4025 Debrecen,
Szent Anna u. 14/A

Levelezési cím:

4002 Debrecen
Pf. 309

Tel./Fax:

(52) 454-928
(52) 454-929
(52) 323-563