Kérdéseivel hívjon minket:
+36 (52) 454 928+36 (30) 633 2309

Könyvelés

Tevékenységét jól végző, hosszú távon fenntartani tervező vállalkozás, kiszámíthatóan csak megfelelő könyvelő, adótanácsadó, illetve igény vagy szükség szerint könyvvizsgáló megbízásával tudja gazdálkodását fenntartani.
Megfelelő könyvelés nélkül, jelentős kockázatokkal jár a mai adókörnyezetben a gazdálkodás, a jelentősen megemelt bírságtételek, már nem engedik meg a legkisebb hibalehetőség előfordulását sem. A könyvelés mindig folyamatos adótanácsadói konzultációi mellett történik, ezt nem lehet máshogy végrehajtani, egymás kára nélkül nem lehet végezni egyiket sem.
 
Tudjuk, hogy egy könyvelő ára, könyvelés értéke nem a könyvelési díjjal értékelhető, hanem annak minőségével, azzal:
-hogy megfelelő és időszerű információkat szolgáltasson,
-a kapcsolódó adóbevallások, járulékbevallások és egyéb
-kötelező adatszolgáltatások, megfeleljenek – e a jogszabályi előírásoknak,
-így ne legyen várhatóak mindig önellenőrzések, adóellenőrzések és adóbírságok a gazdálkodás során.
 
Valljuk, nem elég a bizonylatok felrögzítése, azokat tartalmilag értelmezni, egyeztetni kell az ügyféllel, szükség esetén tanácsot kell adni, melyre szakembereink (regisztrált mérlegképes könyvelő, adószakértő, jogász, ellenőr) rendelkezésre állnak.
 
Hisszük, nem elég évente egyszer a mérleg aláírásakor találkozni az ügyféllel, legalább negyedévente konzultálni kell az évközi adatokról, és tájékoztatni a partnert az adatok jelentéséről figyelemmel az esetleges banki kapcsolatokra, pályázati célokra és vállalásokra, illetve egyéb lehetséges következményekre.
 
Minden ügyfelünkre kiemelt figyelmet kell fordítani, legyen szó akár belföldi „kényszer” vállalkozó havi néhány bizonylatos könyvelési teendőiről, akár nagyobb cégek havi több száz darabos könyvelési tételeiről. Természetesen a főkönyvi könyvelési tevékenységen kívül, a bérszámfejtési feladatokat is ellátjuk, illetve a kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségeket is végrehajtjuk. A könyvelés nálunk magába foglalja a tárgyévi bizonylatok irat tározását is, melyre központi debreceni irodánk megfelelő lehetőséget ad.
 
Könyvelőink a könyvelés minden periódusának végén minimum negyedévenként tájékoztatást nyújtanak az ügyfél könyvekből kiolvasható gazdasági helyzetéről. Így tájékoztatást nyújtunk az elért eredményről, akár tevékenységek vagy telephelyek szerinti bontásban. Ismertetjük a várható adókötelezettségeket (ÁFA, társasági adó, iparűzési adó, egyéb adók) és javaslatot teszünk esetleges üzletmeneti változtatásokra is. A tájékoztatás során egyeztetjük a könyvelés adatait, a tárgyi eszközök, követelések (vevők), pénzeszközök és kötelezettségek állományát és értékét, válaszolunk a könyvelés és bérszámfejtés területeit érintő kérdésekre.
 
 
Adószakértés, adótanácsadás:
 
Az adószakértés, adószakértői tevékenység hitünk szerint önállóan nem végezhető tevékenység, szorosan kapcsolódva kell végezni a társaság könyvviteli rendszerének ismeretével, így komplex, jelentős számviteli ismeretekkel rendelkező szakemberek szükségesek a feladat elvégzéséhez. Szakmai csapatunk több gyakorló könyvelői és könyvvizsgálói feladatokat végző, adószakértői végzettséggel is rendelkező szakembert tudhat sorai között, így rendszerszemlélettel tud tanácsot adni adózási kérdésekben. Ezzel kapcsolatosan az alábbi szolgáltatásokat tudjuk nyújtani
-adózói tevékenység átvilágítása, mind gazdasági társaságok, mind magánszemélyek esetében
-vagyonmérleg készítése vagyonosodási vizsgálatokhoz,
-eseti adózási kérdések vizsgálata,
-igazságügyi szakértői anyagok készítése adózási kérdésekben,
-illetve természetesen igény szerint is, adóbevallások ellenjegyzését
 
Az adótanácsadás magában foglalja a társaságok adóügyi és adó eljárással kapcsolatos tanácsadói szolgáltatási feladatainak ellátását, illetve magánszemélyek részére vagyonosodási vizsgálatokhoz tanácsadást, illetve képviseletet az adóhatóság előtt.
Ezen felül természetesen adótanácsadói szolgáltatásunk vonatkozik az adójellegű jogszabályok állandó változásával és értelmezésével kapcsolatos felmerülő kérdések megválaszolására, ezen kívül a fontos döntések előtt, a helyi speciális változtatások jogszabályi hátterének vizsgálatára.

Erre a területre specializálódott munkatársaink:

Szentpéteri Gyula

Szentpéteri Gyula közgazdász, kiemelt vállalati tanácsadó
Balogh Edina

Balogh Edina Könyvelő - Szakmai Vezető, Számvitel, Egyéb adók
Várkonyiné Mányi Brigitta

Várkonyiné Mányi Brigitta Könyvelő - Szakmai Vezető

További szolgáltatásaink:

Menedzsment tanácsadás, "VIP" tanácsadás
Könyvvizsgálat, adószakértés
Jogi tanácsadás
Pályázatírás, menedzsment, közbeszerzés
Családi vagyontervezés, befektetési tanácsadás

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként híreinkről, szakmai tanácsainkról!


Kapcsolat

Székhely:

1088 Budapest,
József körút 19 III/6

Iroda cím:

4025 Debrecen,
Szent Anna u. 14/A

Levelezési cím:

4002 Debrecen
Pf. 309

Tel./Fax:

(52) 454-928
(52) 454-929
(52) 323-563